Individuální plánování je řízený proces, v jehož rámci uživatel a pracovník promýšlejí, čím by se dal obohatit pobyt uživatele ve službě, co by pro něj mohlo být užitečné anebo co by mohlo naplnit jeho potřeby. A jednou z lidských potřeb určitě je i dobré jídlo a jeho příprava.
HODONÍN - Když se plánoval individuální plán uživatele denního stacionáře pana Jakuba, tak se nepočítalo s tím, že dojde ke komplikaci v podobě vadné elektrozásuvky v kuchyni. Nicméně, když už se něco dá do plánu, tak se to musí udělat za každou cenu, takže pracovnice paní Marie společně s kolegyněmi nalezla náhradní řešení, i když ji to stálo mnohem více usílí. Velmi originální byla také dělba práce při shánění potřebných surovin.
Vařit pochopitelně nemohl každý, ale ochutnávat už ano, a tak se klienti stacionáře dohodli, že každý přispěje dvěma kusy brambor. Výsledkem byl náramně vonící regionální bramborák, složený ze zemáků z Josefova, Hodonína, Dubňan, Rohatce a dokonce i z nevzdálenějšího Lipova na Horňácku. O co komplikovaněji se jeden z nejoblíběnějších národních pokrnů připravoval, o to rychleji zmizel z talířků. (em)